Saturday 2 August 2014

25.7.2014


Amalik Bay Kävimme vaihteeksi kalassa. Ensimmäisenä koukkuun tarttui turska, jonka päätimme savustaa. Sitten tuli musta rock fish, joka päätyisi paistinpannuun. Sitten nousi lingcod, joka valitettavasti irtosi koukusta liian aikaisin. Seuraavina nousivat suuri simppu ja liian pieni kelp greenling, jotka päästimme sovinnolla takaisin mereen. Otimme vielä yhden rock fishin paistettavaksi ja totesimme, että päivän kalakiintiö oli nyt täynnä.


Löysimme nykyisen huippuhyvän kalapaikkamme jo vuonna 2007, jolloin olimme ensimmäistä kertaa Alaskassa. Paikka on korkean kallioseinämän edustalla Amalikin lahteen johtavan aukon varrella. Sieltä saa ennen kaikkea rock fishiä ja turskaa, emmekä ole vielä kertaakaan joutuneet palaamaan veneelle tyhjin käsin. 


Koska aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, eikä merenpintaa liikuttanut muu kuin nousevan veden pyörteily, päätimme tällä kertaa moottoroida aukon poikki ja palata näin kiertotietä kotiin. 


Ylitettyämme aukon edessämme nousi kallioseinämä, joka oli kuin kopio omasta kalapaikastamme. Koska päivän saalis oli jo ongittu, Pekka pohti hetken, laskisiko siimansa veteen vai ei. Houkutus oli kuitenkin liian suuri, ja kun Riitta vielä totesi, että pakastimessa olisi kyllä tilaa muutamalle kalafileelle, asia oli sillä ratkaistu. Pekka laski siimansa veteen, mutta joutui nostamaan sen saman tien ylös. Neljästä koukusta kolmessa oli hyvän kokoinen rock fish! Olimme ilmeisesti löytäneet toisenkin huippuhyvän kalapaikan.


No comments:

Post a Comment